Uw voeten in goede handen

Mijn pedicurepraktijk, is vanaf 2006 een gerenommeerde praktijk die zich richt op diverse vormen van voetverzorging. Ik volg regelmatig bij- en nascholing cursussen. Hierdoor maak ik een optimaal gebruik van de laatste technieken en de beste behandelmethodes.

Tevens ben ik gespecialiseerd in de diabetische en reumatische voet. Door deze specialisatie sta ik garant voor een verantwoorde verzorging van uw voeten. De praktijk is aangesloten bij Provoet, de overkoepelende brancheorganisatie voor alle geregistreerde pedicures.

 

Het werk van de pedicure.
Het werk van de voetverzorger/pedicure bestaat uit het onderhouden van uw nagels en voeten.
Zo kunnen bijvoorbeeld:

  • uw nagels worden geknipt en gepolijst 
  • overtollig eelt worden verwijderd
  • eventuele likdoorns worden behandeld
  • ingegroeide nagels worden behandeld

Ook krijgt u tips en adviezen voor een goede      verzorging van uw voeten.

De diabetische voet

Voor een diabetes patiënt is het zeer belangrijk om zijn of haar voeten regelmatig te laten verzorgen. In principe is een behandeling bij diabetici hetzelfde als bij niet-diabetici. Alleen moet je nog voorzichtiger te werk gaan, om geen wondjes te veroorzaken.
Het grote verschil zit hem in het screenen van de voeten. Ik test de voeten op gevoel, warmte en beweeglijkheid. Indien nodig wordt de cliënt naar de huisarts of podotherapeut verwezen. Daarnaast maak ik eenmaal per jaar blauwdrukken van beide voeten.

De reumatische voet

Voetverzorging bij reumapatiënten vereist extra zorg. De voeten zijn extra kwetsbaar en vaak extra gevoelig. Wanneer u zich als reumapatiënt door mij laat behandelen dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding (tegemoetkoming) van de behandelingskosten.
Informeer van te voren bij uw zorgverzekeraar.